VI-KA - Thisted Handicap Idræts Forening

 
 
 
 
     


Samarbejde med Raskidrætsklub giver hurtige synlige forbedringer. 

Handicap Idræts Foreningen VI-KA Thisted, har nu i 5 år deltaget i Floorball turneringen under Malmø open. Det er blevet til den hel del store nederlag til de svenske holder der ellers deltager i turneringen, og højest en enkelt sejr over et nybegynder hold. Grunden til at man har holdt fat i detalge alligevel er at man gerne ville give spiller mulighed for at bruge deres træning til også at komme i kamp, og der endnu ikke er floorball hold nok til en landsdækkende turnering i Danmark. Som følge af de manglende kamp muligheder havde at par af spillere fra VI-KA på eget initiativ begyndt at træne sidenløbende i Skive Floorball Klub, og hvor de træner sammen med deres 3. diveisionshold og spiller med i turneringen. Efter sidste års deltagelse i Malmø Open besluttede man i VI-KA at prøve at få flere spiller til at træne med i Skive, og der var der i resten af forårs sæson 4 spillere fra VI-KA der trænede med i Skive og efter sommeren blev yder 2 spillere koblet på så man nu kunne stille med en helt kæde fra VI-KA af. 

Det var derfor med spænding at man igen i år drog til Malmø for at se om den ekstra træning og de man turneringkampe til spillerne på første kæden havde hjulpet, og det vist sig allerede i første kamp, som var i mod Karlsham, at det virkerlig have givet spillere en god ballast. Efter kun 2 minutter kom VI-KA foran 1-0, en føring der holdt de først af i alt 2 x gang 20 minutter som kampene under Malmø varer. I anden halleg kom mder mere gang i målscoringen i begge ender og VI-KA tabte desværre kampe 4-5, men alle var overraskede over den tætte kamp, da man sidste år havde tabt med 10 mål til samme hold. Anden kamp imod Malmø gik knap så godt og endte med en 0-8 nederlag, men da man var komme rimeligt sort bagud i starten af kampen, valgte man også at bruge alle 3 kæder i kampen, hvilken jo gav mindre rutine på banen. 3 kamp, som var imod Höks, blev igen en tæt kamp. Selv om man kom bag ud holdt VI-KA sig godt inde i kampen og tabte kun 3-4. Den sidste kamp var imod det der havde vist sig at være turnerings svageste hold fra Varberg. Her vandt VI-KA en rimelig sikker sejr på 8-2 på trods af at man igen havde alle 3 kæder på banen i kampen. 

Da det kun var 5 hold tilmeldte turneringen, var den sidste sejr nok til at sikre sig en semifinale kamp imod det hold det havde vundet allederes kampe nemlig Karlsham, som vi i første kampe tabte knebent til med 4-5. Det blev endnu en tæt kamp, der desværre ændre med et nederlag på 0-2. Karlsham vandt senere finalen over Malmø 7-1.

VI-KA skulle efter semi finalen spille bronze kamp imod Höks, som vi havde tabt 3-4 til i først kamp. Det blev igen en tæt kamp, VI-KA kom bag ud men fik dog scoret, og i et godt stykke tid var stillingen 1-3, men kort før pause sin VI-KA reduceret yderlig til 2-3 og så kom kampgejsten for alvor frem i den sidste halvleg, og der kom gang i scoringener, og VI-KA kunne til sidst juble over en 6-4 sejr. Og dermed fik de for føste gang medaljer med hjemfra Sverige. 

I Pause inden semifinalerne lavede VI-KA sammen med Malmø et fælles hold, med de spillere som ikke havde fået så meget spilletid i de første kampe. Holdet spillede en kort venskabskamp imod Varberg holdet, da de ellers havde måtte nøjes med 4 kampe. Kampen endte med en lille Sejr til Varberg, så ingen hold tog hjem helt uden sejre i bagagen. 

Der er ingen tvivl om at VI-KA er Skive Floorball Klub meget taknemlige for samarbejdet, og at man også fremadrettet til forsøge tilbyde de bedste spiller mulighed atudvikle sig fuldt ud i raskidrætten, samtidig med at de kan træne sammen med de andre i Handicap klubben og på den måde være med til at fif videre til de andre spillere og være forbilleder for dem.

Se billeder fra Mamlø turen her.